‘Slimme verlichting’ voor de Stadsmolen

14-11-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis werkt stapsgewijs aan het vernieuwen van de openbare verlichting. Dinsdag 12 november is CityTec in de omgeving van Stadsmolen gestart met het vervangen van de lampen door slimme en energiezuinige ledverlichting.

Bij Stadsmolen komen 40 nieuwe lantaarnpalen, armaturen en energiezuinige ledlampen waarmee op afstand te controleren is of de verlichting werkt. De gemeente wordt daardoor minder afhankelijk van het melden van kapotte verlichting door inwoners. Storingen kunnen zo nog sneller worden verholpen.

Op dit moment zijn in Maassluis 2097 lantaarnpalen 'slim'. Dat is ongeveer 40% van de straatverlichting in de stad.

Meld storingen
De gemeente kan de hulp van bewoners bij het verhelpen van kapotte straatverlichting altijd goed gebruiken. Want een goed werkende openbare verlichting is belangrijk, vooral tijdens de donkere avonden. Treft u straatverlichting aan die niet werkt, geef dit dan door via www.maassluis.nl/meldingen. De gemeente en CityTec gaan dan snel aan de slag. Maar soms is het lastig de oorzaak van een storing te achterhalen of hebben benodigde onderdelen een levertijd waardoor het verhelpen van de storing langer duurt dan gewenst.Gerelateerd