‘Team Made in Maassluis’ winnaar Stadsquiz

23-10-2018 Nieuws Redactie

Foto: Corine Bronsveld, wethouder Cultuur, Gertjan van de Velden, voorzitter HVM, en Wim de Lege, organisatie Stadsquiz Maassluis, te midden van de gelukkige teams en winnaars van de Stadsquiz Maassluis.

MAASSLUIS – De groep ‘Team Made in Maassluis’ is winnaar geworden van de Stadsquiz Maassluis georganiseerd door de Historische Vereniging Maassluis. De jubilerende vereniging heeft met de Stadsquiz €5460,- aan prijzengeld kunnen overmaken naar goede doelen in Maassluis.

44 teams zijn vier maandenlang druk in de weer geweest om de 235 vragen te beantwoorden en diverse opdrachten uit te voeren voor de Stadsquiz Maassluis. De Historische Vereniging Maassluis maakte de quiz ter gelegenheid van haar 35-jarig jubileum. Het team ‘Team Made in Maassluis’ eindigde op de eerste plaats en schenkt het prijzengeld van €870,- aan korfbalvereniging c.k.c. Maassluis, die er een sportkamp voor gehandicapten mee gaat organiseren.

Prijzen

De families Paalvast en Smeele kwamen als derde winnaar uit de bus. Het prijzengeld van €570,- gaat naar De Kleine Band voor het vervangen van de instrumenten voor mensen met een beperking. Op de tweede plaats is het team ‘Kaatje Prinsen’ geëindigd. Wethouder Corine Bronsveld overhandigde een cheque van €670,- dat bestemd is voor tafeltennisvereniging TOG voor de aanschaf van sportattributen.

De Historische Vereniging Maassluis heeft daarnaast besloten dat het geld van sponsors en de inschrijfgelden van de teams naar goede doelen gaat. Tijdens de prijsuitreiking zijn tien enveloppen van een koord gehaald, zo krijgen de volgende teams een bedrag van €335,-: m.s. Hudson, Algemene Bridgevereniging Maassluis, De Drukkerij Maassluis, Stichting Kanjer Wens, Stichting Myosotis, Stichting on Wheels, Vluchtelingenwerk, Buurtcentrum De Hooftzaak, DrieMaasHave en In Harmonie. Zo kan de HVM € 5.460,00 als resultaat van deze quiz overmaken naar goede doelen in Maassluis.

Vogelhuisje

Een van de opdrachten aan de teams was het opleuken van een vogelhuisje. Het enthousiasme waarmee dit is gedaan is te bewonderen in het Museum Maassluis. Daar staan alle 44 kunstwerkjes ten toon. Bezoekers kunnen met een stembiljet aangeven welk huisje zij vinden dat een extra prijs verdient. Tot en met zondag 18 november kunt u tijdens de openingstijden van het Museum Maassluis (dinsdag t/m zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur) aan de Zuiddijk 16 terecht.Gerelateerd