‘Vrijwilligerswerk doe je met elkaar’

18-06-2020 Nieuws Janneke Noordermeer

Foto: Karin Poldervaart Fotografie

MAASSLUIS - In een korte tijd is het leven voor veel mensen ingrijpend veranderd, ook in Maassluis. Anderhalve meter afstand houden, bij verkoudheid of ziekte binnen blijven en beperkt op bezoek bij opa, oma, vader of moeder in een verzorgingshuis. Ondanks alles staan er veel vrijwilligers in Maassluis klaar om hulp te bieden waar nodig. Het vrijwilligerssteunpunt Maassluis zet deze vrijwilligers graag in het zonnetje: Samen sterk met vrijwilligerswerk. Vandaag het verhaal van vrijwilliger Marja den Boer.

Marja den Boer is sinds 1995 actief als vrijwilliger. Tot haar pensioen deed zij vrijwilligerswerk voor de Diabetesvereniging, specifiek de werkgroep ouders en kinderen, en daarna Stichting Kinderdiabetes. ,,Ik was werkzaam als diabetesverpleegkundige en het vrijwilligerswerk sloot daar goed bij aan. Ik hielp onder andere mee met het organiseren van kinderkampen en gezinsweekenden.” Na haar pensioen ging Marja aan de slag bij Stichting Present. ,,Tanja Cats, de coördinator van Stichting Present, was mijn buurvrouw en had al eens gevraagd of ik mij wilde aansluiten bij de stichting. Na mijn pensioen twee jaar geleden, ontstond daar tijd en ruimte voor.”

Bij Stichting Present is Marja allereerst gestart met het Theaterproject. ,,Door dit project krijgen kansarme kinderen de kans naar een theatervoorstelling te gaan. Contact met de Voedselbank en andere instanties is daarbij belangrijk. Daar zijn deze kinderen bekend. Theater Koningshof informeert ons vervolgens over de voorstellingen en zorgt voor een speciaal hoekje voor de kinderen met iets te drinken en te eten. Op de dag zelf ontvang ik de jonge theaterbezoekers. Het is geweldig om te zien hoe de kinderen van de voorstelling genieten.” Het Theaterproject is praktisch een doorlopend project. Daarnaast pakt Marja losse projecten op bij Stichting Present en zit zij namens de stichting in de organisatie van Internationale Vrouwendag. ,,Recent heb ik een verhuizing van een jonge moeder met twee kinderen geregeld. Daarvoor zat nog een flink klustraject. Respect voor alle klussers die dagen achter elkaar op komen dagen!”

Marja richt zich met haar vrijwilligerswerk op één organisatie, eerst bij de Diabetesvereniging en Stichting Kinderdiabetes en nu bij Stichting Present. ,,Ik doe altijd liever één ding heel goed en heb onwijs veel bewondering voor vrijwilligers zoals Henny van Mil die bij zoveel verschillende organisaties vrijwilligerswerk doen. Dat zou ik niet kunnen.” Netwerken en verbinden is voor Marja de rode draad in haar vrijwilligerswerk. ,,Het is geweldig om met z’n allen iets op te bouwen of voor elkaar te krijgen. Je doet het echt met elkaar. Daar krijg je zoveel energie van.”Gerelateerd