Maasdelta neemt maatregelen bij balkons

05-07-2018 Nieuws Redactie

Flat langs de Vondellaan (foto: Google Maps)

MAASSLUIS – Bij enkele flats van Maasdelta in Maassluis moeten maatregelen worden getroffen bij de balkons omdat de constructie niet voldoet aan de nieuwe eisen, dat blijkt uit een controle door ingenieursbureau IOB uitgevoerd in opdracht van Maasdelta.

De afgelopen jaren zijn op diverse plaatsen in Nederland problemen ontstaan met onvoldoende draagkrachtige galerijen en balkons. Daarom zijn de eisen voor de bouwconstructie hiervan aangescherpt. In Maassluis gaat Maasdelta maatregelen treffen bij flats aan de PC Hooftlaan 41abcd t/m 55abcd, Van Lennepstraat 1abc t/m 8abc en Vondellaan 19abc t/m 24abc.

De woningen aan de PC Hooftlaan 13abc t/m 39abc worden eind dit jaar gesloopt. Daarom staan de meeste woningen in het flatgebouw leeg, meldt Maasdelta. In deze flat worden de maatregelen alleen getroffen bij de bewoonde woningen. ‘Voor de overige flatgebouwen wordt het sloopbesluit naar verwachting vanaf 2020 genomen’.

Maasdelta benadrukt dat het niet voldoen aan de nieuwe eisen niet betekent dat er direct een gevaarlijke situatie is. Wel moeten er maatregelen worden getroffen. Op advies van het ingenieursbureau wordt er volgende week gestart met aan aanbrengen van stempels (ondersteuning van balkons door middel van stalen palen). ‘Na het aanbrengen van de stempels wordt per flat onderzocht wat de eventuele vervolgacties zijn’.

Afbrokkelend beton balkons Frans Halslaan
Onlangs is er van de balkons langs de Frans Halslaan beton afgebrokkeld. Ingenieursbureau IOB heeft ook hiernaar onderzoek gedaan. Hieruit blijkt er geen relatie te zijn met de aangescherpte eisen voor draagkracht van balkons en galerijen. De reden van losrakende stukjes beton is veroorzaakt door roestende wapening aan de buitenzijde. Dit wordt inmiddels als onderhoudsproject opgepakt.



Gerelateerd