Maassluis goed vertegenwoordigd tijdens de Wereldhavendagen

17-08-2018 Nieuws Redactie

Foto: Stichting Sleepboothaven Maassluis

MAASSLUIS/ROTTERDAM - Tijdens de Wereldhavendagen op 7, 8 en 9 september in Rotterdam zijn ook dit jaar vele historische schepen uit Maassluis aanwezig. De vloot bestaat uit de Elbe, Furie, Hudson, Bruinvisch, Tonijn, Maassluis, Adriaan, Jansje en de Rigel. Maassluis is dit jaar een stuk zichtbaarder dan vorig jaar.

De pagodetent waarin Alphatron Marine, de Stichting Sleepboothaven Maassluis en Ervaar Maassluis zijn gevestigd, staat dit jaar naast Hotel New York. De schepen liggen op een prachtige centrale plek aan de overkant van de Rijnhavenbrug. Naast diverse walactiviteiten, organiseren de Furie en de Elbe rondvaarten op de zaterdag en zondag.

Kaarten hiervoor zijn vanaf maandag 20 augustus te koop via www.wereldhavendagen.nl. Het is ook mogelijk om op vrijdag met de Elbe of de Furie vanaf Maassluis mee te varen naar Rotterdam. Donderdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen met de Bruinvisch. Hetzelfde geldt voor de terugreis op zondag naar de thuishaven.

Deze kaarten zijn tevens vanaf maandag 20 augustus te verkrijgen, maar alleen bij Ervaar Maassluis Info, Nieuwstraat 2 in Maassluis. Wilt u meer informatie over de tijden en prijzen hiervoor, neem dan een kijkje op www.ervaarmaassluis.nl/wereldhavendagen

Dit jaar is er geen groot gezamenlijk uitzwaaimoment wanneer de schepen vanuit Maassluis richting de Wereldhavendagen vertrekken. Dit omdat de schepen op verschillende dagen en tijden in Rotterdam moeten zijn. Gerelateerd