Maassluis kleurt oranje in strijd tegen geweld tegen vrouwen

26-11-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Burgemeester Edo Haan heeft op donderdag 25 november de vlag gehesen op het stadhuis met de tekst ‘Stop Geweld tegen Vrouwen’. Hij deed dit samen met Rene Broekhuis, president van de Soroptimist Club Beneden-Maas. Ook wethouder Corine Bronsveld was hierbij aanwezig. Op deze manier vragen zij aandacht voor de campagne van Orange the World die tot 10 december loopt.

,,Het is nu het derde jaar op rij dat we samen met Orange the World aandacht vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes”, aldus de burgemeester. ,,Zo worden ook weer bekende punten in Maassluis oranje verlicht, zoals de Groote Kerk, de Schansbrug en de letters MAASSLUIS. Als college vinden we het heel belangrijk dat hier aandacht voor is want geweld tegen vrouwen komt nog steeds veel te veel voor.”

Een toekomst zonder geweld
Soroptimisten zijn vrouwen die zich inzetten voor de verbetering van de levens en positie van vrouwen en meisjes. Samen met de UN Women Nederland en Zonta Nederland coördineren Soroptimisten in Nederland, Suriname en Curaçao de campagne Stop Geweld tegen Vrouwen. In Nederland zijn Soroptimisten actief in 101 lokale clubs.

Geweld melden
Heb jij thuis zelf te maken met geweld of ken je iemand die hulp nodig heeft? Neem dan contact op met Veilig Thuis via 0800-2000.Gerelateerd