Maassluis kleurt oranje op Koningsdag

22-04-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Een aantal plekken in Maassluis worden oranje uitgelicht tijdens Koningsdag, dat meldt de gemeente. De burgemeester roept daarnaast alle inwoners van de stad op hun eigen plekje oranje, rood, wit, blauw te laten kleuren.

,,Voor het tweede jaar op rij vieren we Koningsdag op 27 april zoveel mogelijk thuis. Dat is heel jammer maar in Maassluis proberen we er met zijn allen toch een feestelijke dag van te maken. Niet met gezamenlijke activiteiten maar wel door de stad zoveel mogelijk ‘oranje’ en ‘rood, wit, blauw’ te laten kleuren”, aldus de gemeente.

Burgemeester Edo Haan roept inwoners op hun huis feestelijk te versieren in deze Koninklijke en Nederlandse kleuren. Bijvoorbeeld door een gekleurde krans aan de deur te hangen of door de ramen feestelijk aan te kleden met slingers en andere versieringen. ,,Wij zijn benieuwd naar alle creatieve uitingen!”

Oranje verlichting

De gemeente blijft zelf niet achter. Een aantal plekken in de stad, zoals molen De Hoop, de Stadhuiskade, de Schansbrug en de letters MAASSLUIS langs het Scheur worden ‘oranje’ uitgelicht.Gerelateerd