Maassluis krijgt 20 elektrische deelscooters

03-07-2020 Nieuws Redactie

Op de kaart zijn de servicegebieden ingetekend. (Afbeelding: Gemeente Maassluis)

MAASSLUIS – In Maassluis komen 20 elektrische deelscooters te staan van ‘Go Sharing’. Het Maassluise college van burgemeester en wethouders heeft toestemming gegeven voor een pilot van één jaar met het bedrijf.

Via app kunnen de elektrische deelscooters gehuurd worden. De gemeente heeft hierbij de voorwaarde gesteld dat er geen parkeerchaos mag ontstaan. ,,Om deze reden is het servicegebied (alleen hier kan de scooter geparkeerd worden zonder dat de betaling doorloopt) binnen Maassluis al beperkt door een aantal specifieke plaatsen aan te wijzen in plaats van heel Maassluis aan te wijzen als servicegebied.”

De servicegebieden bevinden zich bij de drie metrohaltes, het gemeentehuis en verschillende locaties in de wijken van Maassluis. ,,Indien nodig kunnen deze lopende de pilot worden aangepast. Als de pilot naar tevredenheid van beide partijen is verlopen, zal de samenwerking worden voortgezet.”

Go Sharing mag vanaf deze week in totaal 20 elektrische deelscooters plaatsen, verspreid over de aangewezen gebieden.Gerelateerd