Maassluis vangt 80 tot 100 Oekraïense vluchtelingen op

11-03-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Net als vele Maassluizers is ook het stadbestuur diep geraakt door de inval van het Russische leger in Oekraïne. Veel Oekraïense vluchtelingen zoeken onderdak in Europa, zo ook in Nederland. In de verschillende veiligheidsregio’s is daarom afgesproken dat alle gemeenten een bijdrage leveren aan deze tijdelijke noodopvang.

Maassluis heeft daarop toegezegd om op korte termijn zo’n 80-100 Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente op te vangen.

Opvangplek De Vliet
De vluchtelingen uit Oekraïne worden in het leegstaande seniorencomplex De Vliet in de binnenstad opgevangen. Op deze locatie zijn op korte termijn 25 woningen beschikbaar, die bewoonbaar gemaakt kunnen worden. Afhankelijk van de gezinssamenstellingen gaat het vooralsnog om een groep van ongeveer 80-100 mensen die we tijdelijk opvangen. Zij worden begeleid door medewerkers van de gemeente Maassluis. 

Wanneer de mensen precies aankomen op deze locatie is nog niet bekend. Wel starten nu alvast de voorbereidingen om de 25 aangewezen woningen bewoonklaar te maken. 
 
Duur opvang
De opvang op deze locatie is tijdelijk en afhankelijk van de ontwikkelingen. De verwachting is dat de Oekraïense vluchtelingen 3 tot 6 maanden op deze tijdelijke locatie verblijven. Vanwege de druk om geschikte locaties te vinden en de snelle komst van vluchtelingen, moest de gemeente snel handelen. De gemeente doet er alles aan om hen een goede en veilige opvang te geven en eventuele overlast zo veel als mogelijk te voorkomen.

Meer informatie
Meer informatie over de situatie in Oekraïne en de gevolgen voor Maassluis vindt u opwww.maassluis.nl/oekraine. Op deze webpagina staan ook veel gestelde vragen en antwoorden. Deze worden regelmatig bijgewerkt.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date