Maassluis verlicht door ledverlichting

06-04-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis gaat gefaseerd alle verlichte borden boven de voetgangersoversteekplaatsen vervangen door ledverlichting. Samen met CityTec verving wethouder Voskamp vrijdag 5 april deze lichtbakken boven de voetgangersoversteekplaats bij de Lijndraaiersbrug.

De verlichte borden boven de voetgangersoversteek in het centrum zijn meteen de laatste lichtbakken die nog direct vervangen moesten worden omdat deze aan het einde van de levensduur zijn. Het project om de verlichte borden boven voetgangersoversteekplaatsen in de stad te vervangen door ledverlichting is ongeveer op de helft. Stapsgewijs volgen nu ook de andere lichtbakken bij oversteekplaatsen. Dit gebeurt als deze verlichte borden ook aan vervanging toe zijn.

Naast de verlichte borden worden ook alle lantaarnpalen stapsgewijs voorzien van ledverlichting. Ledverlichting is duurzamer dan traditionele verlichting. Het heeft een hogere lichtopbrengst en levensduur. Daarnaast worden storingen aan de dynamische ledverlichting automatisch zichtbaar bij beheerder CityTec. Zo kan sneller aan het verhelpen van de storing worden gewerkt.

Storingen melden

Snel een storing aan de openbare verlichting melden, zorgt er altijd voor dat er snel actie kan worden ondernomen. Geef deze meldingen direct door via MOON op www.maassluis.nl/meldingen. Meldingen via MOON komen direct bij CityTec terecht. Via MOON ziet u als melder meteen voor welke lantaarnpalen er al storingen in behandeling zijn.Gerelateerd