Maassluis wil meer diversiteit binnen gemeentelijke organisatie

22-12-2018 Nieuws Redactie

De ondertekenaars van de charter diversiteit (Fotograaf Jeroen van der Meyde)

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan heeft op 19 december namens de gemeente Maassluis zijn handtekening gezet onder de 'Charter diversiteit'. Met het tekenen van de charter geven onder meer bedrijven en gemeenten aan dat zij werk maken van diversiteit en inclusie (iedereen laten meedoen) binnen hun organisatie. Inmiddels hebben in Nederland zo'n 160 organisaties deze intentieverklaring ondertekend.

,,We willen de band met onze inwoners verder verstevigen en dat kan echt alleen als iedereen zich bij ons thuis kan voelen. Hierdoor krijg je ook een organisatie met werknemers waarmee inwoners zich kunnen identificeren", vertelt burgemeester Haan.

In de Tweede Kamer in Den Haag ondertekenden, naast de gemeente Maassluis, onder andere de volgende organisaties de charter: Tweede Kamer der Staten-Generaal, Boeing, Kadaster, Haagse Hogeschool, de Nederlandse Politiebond en Vereniging Hogescholen. Nu de charter is ondertekend stelt de gemeente een plan van aanpak op. Hierin komt te staan hoe zij de komende jaren gaat werken aan meer diversiteit en inclusie binnen de gemeentelijke organisatie. Ook wordt er in opgenomen hoe zij de charter onder de aandacht wil brengen bij andere bedrijven.Gerelateerd