Maassluise delegatie bezoekt Hatvan

04-04-2019 Nieuws Redactie

Gábor Mátyássy en locoburgemeester András Szinyei kregen van wethouder Kuiper als geschenk de skyline van Maassluis.

MAASSLUIS - Wethouder Sjoerd Kuiper en Dick Lub en Johan van Dalen van stichting stedenband Maassluis-Hatvan hebben afgelopen weekend de Hongaarse partnerstad Hatvan bezocht. De Maassluise delegatie heeft onder anderen burgemeester Richárd Horváth en locoburgemeesters András Szinyei en Lestyán Balázs ontmoet. Ook hebben ze gesproken met Gábor Mátyássy, voorzitter van de stichting Stedenband Maassluis-Hatvan.

Vriendschapsverdrag

Maassluis heeft sinds 1992 een vriendschapsverdrag met Hatvan. Sindsdien zijn er tussen beide steden diverse culturele en sportieve uitwisselingen geweest. Ook proberen Maassluis en Hatvan van elkaar te leren, bijvoorbeeld van elkaars ervaringen met stadspromotie. Hoe kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat er nog meer dagjesmensen en toeristen naar Maassluis en Hatvan komen?

In Maassluis

In december vorig jaar was er nog een afvaardiging uit Hatvan op bezoek in Maassluis. Ze hadden onder meer een ontmoeting met burgemeester Haan, wethouder Kuiper en citymarketeer Wendy Hofman. Ook spraken de Hongaren met Gertjan van de Velden, voorzitter van de Historische Vereniging Maassluis.Gerelateerd