Maassluise Havenloop op losse schroeven

30-08-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het is onzeker of de Maassluise Havenloop doorgaat. Dat bleek gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Wethouder Kees Pleijsier maakte bekend dat het evenement geen vergunning heeft gekregen. De Havenloop kreeg een negatief advies; de veiligheid van de lopers kan niet gegarandeerd worden omdat de kadermuur van de Wip in slechte staat verkeerd.

De Havenloop maakt al ruim 15 jaar onderdeel uit van de Dag van de Duurzaamheid in Maassluis. Dit jaar vindt het evenement, met de nieuwe naam Dag van Sport en Bewegen, plaats op 24 september. Traditiegetrouw gaan de lopers van de Havenloop over de Wip. Maar dat levert nu dus een probleem op: geen vergunning.

Wethouder Kees Pleijsier legde uit waarom er een negatief advies werd gegeven. "Als er mensen over de Wip gaan rennen, veel mensen bij de Havenloop, dan ontstaan er trillingen. Dat kan gevaarlijk zijn." Het is dus niet zo dat alle evementen bij de Wip geen vergunning krijgen, dit gaat echt om het rennen en de trillingen die daardoor ontstaan.

De Maassluise Havenloop is zeker niet afgelast, er gaat nog naar een creatieve oplossing gezocht worden zodat het toch wel doorgaat op zondag 24 september. 

Reacties