Maassluise ondernemers maken meer kans op opdrachten gemeente Westland

22-08-2019 Nieuws Redactie

WESTLAND/MAASSLUIS – Het nieuwe inkoopbeleid dat de gemeente Westland heeft vastgesteld, is ook van toepassing op Maassluise ondernemers. Door dit nieuwe beleid stimuleert de gemeente Westland namelijk de lokale economie waardoor ook ondernemers van net buiten Westland meer kans maken om in aanmerking te komen voor een gemeentelijke opdracht.

Lokale ondernemers krijgen door het nieuwe inkoopbeleid meer kans om in aanmerking te komen voor een gemeentelijke opdracht. Ondernemers uit het Westland en uit Midden-Delfland, Maassluis, Hoek van Holland en de Haagse wijk Wateringse veld kunnen zich inschrijven voor de Database Lokale Ondernemers. Bedrijven die in deze database staan maken meer kans om opdrachten te krijgen. In verband met Europese regelgeving geldt hierbij voor het inkopen van producten en diensten een maximumbedrag van €221.000.

Met het nieuwe inkoopbeleid wil de gemeente Westland niet alleen de lokale economie stimuleren, maar ook mensen met achterstand op de arbeidsmarkt aan het werk helpen. ,,Ondernemers die zich daar hard voor maken, krijgen daarom eerder opdrachten.’’ Ook ondernemers die verspilling van grondstoffen voorkomen en materialen hergebruiken krijgen voorrang.  Gerelateerd