Categorieën

Service

Maassluise Poolonderzoeker nog niet gevonden

Maassluise Poolonderzoeker nog niet gevonden
Nieuws

Maassluise Poolonderzoeker nog niet gevonden

  • Redactie
  • 03-05-2015
  • Nieuws
Maassluise Poolonderzoeker nog niet gevonden

Links Marc Cornelissen, rechts Philip de Roo

MAASSLUIS - Poolonderzoekers Marc Cornelissen uit Maassluis en Philip de Roo uit Den Haag die sinds woensdag worden vermist zijn nog niet gevonden. De Royal Canadian Mounted Police gaat op basis van de huidige bevindingen ervan uit dat de twee zijn verdronken.

Marc Cornelissen en Philip de Roo zijn 6 april 2015 vertrokken vanuit Resolute Bay, Canada. Zij vertrokken op skies voor de Last Ice Survey: een expeditie om het gebied wat het Laatste IJsgebied genoemd wordt, nader te verkennen en te onderzoeken.

Cold Facts, de organisatie achter de expeditie, zegt dat de locatie waar de spullen van de twee zijn aangetroffen is onveranderd. De open-ijs condities maken het onmogelijk om te landen met een helikopter of vliegtuig. De Canadese en Nederlandse autoriteiten blijven in nauw contact verder samenwerken. Er wordt volgens Cold Facts verder gezocht naar de lichamen op de plek waar de spullen zijn gevonden. Door de instabiele ijsconditie is het een complexe situatie, maar Cold Facts wil hoe dan ook duidelijkheid over wat er met de twee is gebeurd.