Maassluise sluiswachters op stage

16-08-2017 Nieuws Redactie

In actie bij de Berg- en Broekse Verlaat

MAASSLUIS - De vrijwillige sluiswachters van de Monstersche Sluis krijgen de kans een praktijkstage te lopen op één van de recreatiesluizen van Rotterdam.

De sluiswachters kunnen door de stage ervaring opdoen in het bedienen van een sluis. Na een introductie door een sluiswachter van de gemeente Rotterdam zal de Maassluise vrijwilligers de sluis bedienen.

Iedere sluis heeft zijn eigen karakteristiek, daarom mogen de stagiaires bij drie sluizen meelopen. Dat zijn de Bergsluis, Kralingse Verlaat en Berg- en Broekseverlaat. De hele maand augustus wordt er op die manier ervaring opgedaan.

De eerste sluiswachters hebben de stage al gevolgd. Victor Blanker: “De ‘Sluisstage’ is echt fantastisch. Het was supergaaf en ontzettend leuk om dit te mogen doen. De sluiswachters wilden erg graag over het vak vertellen en gaven alle ruimte om te oefenen. Vooral de Berg- en Broekse Verlaat is erg leuk door de drukte en de combinatie met de brug. Doordat je constant bezig blijft leer je de kneepjes van het vak snel.”Gerelateerd