Maassluise Tom maakt kerststerren voor de Voedselbank

20-11-2020 Nieuws Janneke Noordermeer

MAASSLUIS – De Maassluise Tom Bos verkoopt de komende weken zelfgemaakte kerststerren. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk: de Voedselbank Maassluis.

Tom (11) wilde graag zelf wat geld verdienen, maar tegelijkertijd iets doen voor een goed doel. Daarom besloot hij het te combineren. ,,Vorig jaar heb ik ook kerststerren verkocht. Drie jaar geleden heb ik van een klasgenoot geleerd hoe ik de sterren zelf kan maken. Een deel van de opbrengst gaat naar de Voedselbank en een deel is voor mijzelf,” legt Tom uit. ,,Ik ben aan het sparen voor een telefoon.” De sterren zijn te gebruiken als decoratie in huis. Voor een leuk effect kun je de sterren aan een lamp hangen.

Voedselbank

Van elke Kerstster die verkocht wordt, gaat er €1,- naar de Voedselbank. De keuze van het goede doel, was al gauw gemaakt,” vertelt Tom. ,,Ik wilde graag iets doen voor mensen die niet zoveel geld hebben voor Sinterklaas en Kerst. We brengen wel eens spullen naar de Voedselbank. Daardoor ken ik de Voedselbank al en heb ik het gekozen als goed doel. Met het geld dat ik voor ze ophaal, kunnen er weer dingen gekocht worden voor de mensen die dat nodig hebben, zoals groente en fruit.” Ondertussen heeft Tom al 112 kerststerren verkocht. Zijn doel: 250 sterren.

Bestellen

Kerststerren kosten €3,- en zijn te koop door een bericht via WhatsApp te sturen naar 0610682019. Vergeet daarbij niet je naam, adres en het aantal sterren te vermelden. De sterren zijn tot en met eind december te bestellen. ,,Als het niet te ver weg is, kom ik de bestelling binnen een week bezorgen. Het is ook mogelijk om een losse donatie te doen voor de Voedselbank. Ik zorg dat het bij hen terecht komt!”

 

 Gerelateerd