Maassluise visserstruien 100 en 101 uitgereikt

30-01-2019 Nieuws Redactie

Foto: Marja den Boer

MAASSLUIS – Een mijlpaal voor Breicafé de Waker: woensdag zijn visserstruien nummer 100 en 101 uitgereikt door breister Ria de Waard. Het Breicafé in Grand Café de Waker had daarom een extra feestelijk tintje.

De breisters van Breicafé de Waker startten met het breien van de visserstrui in 2014. Doel was om de trui in ere te herstellen tijdens de viering van het 400-jarig bestaan van Maassluis. Tot in de jaren dertig van de vorige eeuw had elke vissersplaats zijn eigen type visserstrui. De trui van de Maassluise vissers is donkerblauw met een visgraatmotief.

Breicafé de Waker bestaat in februari inmiddels 5 jaar. Wat begon als een eenjarig evenement, heeft ondertussen vaste voet gekregen in Maassluis. Aanvankelijk werden vooral de Maassluise visserstruien gebreid, na verloop van tijd drongen ook allerlei andere patronen door aan de breitafels. Nog steeds worden er visserstruien besteld en helemaal op maat gemaakt. Wie weet zien we de truien daardoor eerdaags terug in het Maassluise straatbeeld.Gerelateerd