Maassluise vrijwilligers eregasten bij vrijwilligersfeest

29-11-2018 Nieuws Redactie

Wethouder Corine Bronsveld bedankt de vrijwilligers vooral hun inzet (Foto: Fred Libochant/Fotobureau Roel Dijkstra)

MAASSLUIS - Maassluise vrijwilligers waren de eregasten tijdens het vrijwilligersfeest op 28 november in Theater Koningshof. Zij werden die avond bedankt voor hun grote inzet door burgemeester Edo Haan en wethouder Corine Bronsveld. En, werden in een speciale hotellobby ontvangen door hun gastheren van die avond ‘Op Sterk Water’. Zo’n 280 gasten hebben genoten van een gezellige en geslaagde avond.

Met het vrijwilligersfeest, dat altijd dichtbij de datum van de nationale vrijwilligersdag (7 december) wordt georganiseerd, worden Maassluise vrijwilligers even extra in het zonnetje gezet. En, dat zijn er heel wat: in Maassluis zijn rond de 15.000 vrijwilligers en ruim 300 organisaties actief. Bijvoorbeeld in de sport, welzijn, zorg, natuur, toerisme, kerk, cultuur en ontwikkelingshulp.

Burgemeester Edo Haan bedankte de vrijwilligers voor hun inzet en betrokkenheid. Het betekent volgens hem veel voor de Maassluise gemeenschap en het is ook heel waardevol voor de vrijwilligers zelf. ,,Het mooie als je vrijwilligerswerk doet, is dat je ervaart dat het jezelf ook iets oplevert. In de vorm van vriendschappen, zingeving, structuur en leren. Een win-win situatie.”

Wethouder Corine Bronsveld benadrukte hoe trots Maassluis op haar vrijwilligers is en spreekt haar waardering uit. Daarbij gaf zij aan dat dit best wat vergt van organisaties en vrijwilligers: ,,In de drukke werelden waarin we leven is dat niet altijd makkelijk. Ook voor vrijwilligersorganisaties liggen er uitdagingen. Soms lijkt het of er nergens meer vrijwilligers te vinden zijn of ervaar je als vrijwilliger dat je steeds meer verantwoordelijkheden krijgt.”

De gemeente ondersteunt daarom waar nodig en mogelijk. Onder meer met cursussen en workshops, met een vacaturebank en vers van de pers: het Handboek vrijwillige inzet. In dit handboek staan handige tips en informatie die organisaties helpen bij vrijwilligerswerk. De handboeken zijn aan het eind van de avond uitgedeeld. Organisaties die er nu niet bij konden zijn, kunnen het Handboek ook gratis bestellen via het Vrijwilligerssteunpunt Maassluis.

 Gerelateerd