Maassluise vrijwilligers kunnen terecht bij vertrouwenspersoon

15-03-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam willen dat vrijwilligers op een sociaal veilige manier hun belangrijke werk kunnen doen. Daarom is er een externe vertrouwenspersoon speciaal voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties actief. Want ook vrijwilligers kunnen te maken krijgen met ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie en geweld in een organisatie.

Als u hier als vrijwilliger mee te maken krijgt dan kunt u altijd terecht bij de vrijwilligerscoördinator. Maar als u met iemand anders wilt praten dan kunt u ook gebruikmaken van de externe vertrouwenspersoon van KliK Vrijwilligers: Carin van der Hor. Deze vertrouwenspersoon is onafhankelijk en niet verbonden aan de organisatie. Mogelijk voelt u zich daar meer vertrouwd bij. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en helpt u met het zoeken naar een oplossing, een goede aanpak of een doorverwijzing. De externe vertrouwenspersoon garandeert absolute vertrouwelijkheid en onderneemt alleen iets als u dat zelf wilt.

Blijf er niet mee lopen

Overal waar mensen met elkaar in contact zijn, kunnen spanningen voorkomen in de omgang. Denk aan ongewenste grapjes, uitsluiting of een niet prettig aanvoelende aanraking. De beleving van gewenste en ongewenste omgang is voor iedereen verschillend. U bepaalt zelf wanneer die grens is overschreden. Ook al bent u de enige die grensoverschrijdend gedrag ervaart of vraagt u zich af of het echt wel zo erg was, blijf niet met dat gevoel rondlopen. Het kan enorm opluchten om dan in gesprek te gaan over de spanningen of uw nare gevoel.

Contact opnemen

Als vrijwilliger kunt u terecht bij de vertrouwenspersoon Carin van der Hor wanneer u zich onheus behandeld voelt, vermoedens hebt van discriminatie, te maken hebt met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, (seksuele) intimidatie of agressie. Maar voel u ook welkom om in andere gevallen contact op te nemen. Op de webpagina www.klikvrijwilligers.nl/vertrouwenspersoon vindt u alle informatie. De vertrouwenspersoon is er voor alle vrijwilligers. Direct contact opnemen kan via vertrouwenspersoonklik@gmail.com.Gerelateerd