Maassluisedijk binnenkort een nacht afgesloten

21-09-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De Maassluissedijk is ter hoogte van het bouwterrein van de Blankenburgverbinding van donderdag 3 oktober 19.00 uur tot vrijdag 4 oktober 7.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Deze nacht wordt asfaltwerk uitgevoerd. Het verkeer wordt omgeleid via de A20, langzaam verkeer kan via de Broekpolderweg rijden. Om sluipverkeer over de Zuidbuurt te voorkomen, staan hier in de avonduren verkeersregelaars. Het fietspad langs de Maassluissedijk blijft tijdens de werkzaamheden open.

Werkzaamheden
De werkzaamheden vinden plaats voor de aanleg van de Blankenburgverbinding. Als de Blankenburgverbinding klaar is gaat de Maassluissedijk met een viaduct over de nieuwe snelweg. Om dit viaduct te kunnen bouwen, verlegt bouwconsortium BAAK de Maassluissedijk tijdelijk een stuk naar het zuiden.

Tijdelijke weg
De tijdelijke weg wordt naast de bestaande weg opgebouwd. In de nacht van 3 op 4 oktober sluit BAAK de tijdelijke weg aan op de Maassluissedijk. Vanaf 4 oktober 2019 7.00 uur rijdt het verkeer over de tijdelijke weg. Omdat er veel inritten naar het bouwterrein zijn, geldt ter plaatse een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Deze situatie duurt tot de zomer van 2021.

Mochten de werkzaamheden als gevolg van bijvoorbeeld slecht weer niet doorgaan, dan worden ze in de nacht van 4 op 5 oktober uitgevoerd.Gerelateerd