Meerdere overtredingen bij Shell Pernis

17-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/PERNIS - Bij Shell Pernis hebben in de afgelopen 18 maanden verschillende overtredingen plaats gevonden, dat blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA door het college.

De milieudienst DCMR informeerde het college dat Shell Pernis allereerst in 2016 overtredingen heeft gemaakt op het gebied van de arboregels. Daarnaast bleek uit de Wabo-inspectie (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) dat niet alle aangetroffen opslagtanks waren opgenomen in de vergunning. Die fout is inmiddels hersteld, bleek uit de inspectie in 2017.

Bovendien is Shell op de vingers getikt voor overtredingen met betrekking tot het fakkelen. In 2016 heeft Shell tijdens het fakkelen stankklachten veroorzaakt en in 2017 is een overtreding geconstateerd op het niet roetloos fakkelen. Het bedrijf is hierop aangesproken.

Het CDA stelde vragen aan het college na de brand bij Shell Pernis. Er ontstond een brand bij het bedrijf na een stroomstoring en een paar dagen later was Shell wederom in het nieuws nadat er een lekkage van fluorwaterstof ontstond.

Gerelateerd