Met je neus op de bouw van windmolens

16-11-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De bouw van windpark Nieuwe Waterweg is in volle gang, daarom is het op woensdag 21 november mogelijk om te kijken naar de voortgang van de bouw.

De afgelopen maanden is het terrein voorbereid op het aanleveren van de windmolenonderdelen zodat de windmolens gebouwd kunnen worden. Inmiddels is er gestart met de bouw van de windmolens.

Eerst wordt met een kleine kraan het onderste deel van de windmolen geplaatst, waarna een grote kraan de overige delen plaatst. Geïnteresseerden kunnen dit project volgen via www.windparknieuwewaterweg.nl.

De verwachting is dat op woensdag 21 november de eerste windmolens staan. Het windpark bestaande uit 7 windmolens, is een initiatief van de gemeente Rotterdam en wordt gebouwd door Eneco. Naar verwachting wordt het windpark eind 2018 officieel geopend.

Het Keringhuis

Bezoekers zijn woensdag 21 november tussen 13.00 en 16.00 uur welkom bij Het Keringhuis, Publiekscentrum Water, aan de Maeslantkeringweg 139 in Hoek van Holland. Vanaf het Keringhuis is er vervoer naar de exacte bouwlocatie op het windpark. Vooraf aanmelden is niet nodig.Gerelateerd