Milieustraat Maassluis gaat eind mei weer open

12-05-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de milieustraat aan Heldringstraat 6 vanaf 26 mei weer te openen. Inwoners kunnen er dan weer grofvuil brengen.

Wethouder Fred Voskamp legt uit dat tot heropening van de milieustraat is besloten. ,,Wij hebben maatregelen genomen om onze medewerkers te beschermen en wij kunnen weer beschikken over medewerkers die in de beginfase van de coronacrisis ingezet zijn om collega's in risicogroepen te vervangen om zo andere vitale functies te kunnen blijven uitvoeren, zoals het ophalen van huisvuil."

Versoepeling maatregelen

Met de versoepeling van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het minder noodzakelijk dat inwoners thuis blijven. Mensen mogen weer naar buiten als zij maar niet naar drukke plekken gaan. ,,Al die ontwikkelingen maken het mogelijk om de milieustraat weer te openen."

Maassluizers zullen ongetwijfeld blij zijn weer bij de milieustraat terecht te kunnen. Steeds vaker kwamen inwoners voor volle containers te staan of ergeren zich over afval dat naast containers gezet wordt. VVD Maassluis riep het college eerder via schriftelijke vragen op de milieustraat weer te openen.Gerelateerd