Minder ritten en geen Stop&Go meer in Maassluis

25-03-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – In Maassluis vervalt vanaf eind augustus de Stop&Go-buslijn (lijn 526). Bovendien gaan buslijnen 126, 34 en 33 minder rijden en wordt er een aantal ritten van metrolijn B geschrapt. Deze maatregelen zijn nodig om financiële tekorten van het openbaar vervoer op te vangen.

Door de coronamaatregelen verliezen OV-bedrijven veel reizigers. In onze regio zorgt dat voor een verlies van inkomsten van minimaal 379 miljoen euro en kan oplopen tot bijna 1,2 miljard euro. De 23 wethouders Mobiliteit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag hebben daarom besloten kostenbesparende maatregelen te nemen. Wel doen zij een dringend beroep op de rijksoverheid om het OV ‘niet kapot’ te maken.

Maassluis

Voor Maassluis betekent het dat vanaf eind augustus buslijn 526 vervalt. Dit is de Stop&Go-buslijn die op aanvraag rijdt Maassluis West en de Steendijkpolder. Bovendien gaat in de daluren buslijn van Schiedam Centra, via Vlaardingen, naar Maassluis 1x per uur in plaats van 2x per uur rijden. Ook Lijn 34 tussen Monster en Maassluis en Lijn 33 tussen Delft en Maassluis gaan van 2x naar 1x per uur. Ten slotte worden een aantal vroege en late ritten van metrolijn B geschrapt. De maatregelen zijn in principe tijdelijk en kunnen, als de situatie dit mogelijk maakt, ingetrokken worden.Gerelateerd