Minister Ploumen reikt Geuzenpenning uit

04-02-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) reikt vrijdag 13 maart in de Grote Kerk in Vlaardingen de Geuzenpenning uit aan Free Press Unlimited. De penning is in 1987 in het leven geroepen om de idealen van en de nagedachtenis aan de verzetsgroep 'De Geuzen’ uit de Tweede Wereldoorlog levend te houden. De meeste leden van het Geuzenverzet waren afkomstig uit Maassluis, Schiedam, Rotterdam en Vlaardingen. De Geuzenpenning wordt toegekend als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme.

Minister Ploumen: "De persvrijheid staat wereldwijd onder druk. Nederland zet zich daarom onverminderd in voor de vrijheid van meningsuiting, zowel off- als online. Daarin is Free Press Unlimited een betrouwbare partner, en ik ben trots hen de Geuzenpenning te mogen uitreiken.'' 

Betrouwbaar nieuws beschikbaar maken en houden voor iedereen, en dat juist in landen waar geen persvrijheid is, in oorlogsgebieden of in landen op weg naar democratie. Dat is de missie van Free Press Unlimited. In ruim veertig landen probeert deze onafhankelijke organisatie door het ondersteunen van lokale mediaprofessionals het verschil te maken.
Gerelateerd