Minister Schouten onthult kunstwerken op de Lely Campus

07-11-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Speciaal ter ere van het 70-jarig bestaan van Lely onthulde minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit afgelopen maandag vijf bijzondere kunstwerken op het hoofdkantoor van Lely. De unieke kunstwerken zijn gerealiseerd door Nederlandse kunstenaar Frank Rosen. 

De houten kunstwerken tonen 5 runderrassen uit 5 continenten. Ieder met een eigen namen: Klara (Friesian Holsteiner), Juanita (Texas Longhorn), Hazina (Zebu), Lizzy (Jersey) en Pema (Yak). Minister Schouten van LNV bracht een bezoek aan de Lely Campus in Maassluis. Hier nam ze een kijkje in de productiehal en heeft ze met de directie gesproken over de toekomst van de agrarische sector en melkveehouderij. 

Alexander van der Lely, CEO van Lely: “Het is heel bijzonder om ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Lely deze kunstwerken te kunnen onthullen met de minister voor onze eigen sector. Het gaf ons tevens de prachtige kans om ons werk als internationaal familiebedrijf aan de minister te laten zien. Wij hebben onze visie op de melkveehouderij van de toekomst gepresenteerd en besproken hoe de innovaties van Lely kunnen bijdragen aan de visie van het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit.” Gerelateerd