Monstersche Sluis tot nader order gesloten

22-07-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De Monstersche Sluis is per direct gesloten, dat meldt de Stichting Monstersche Sluis. De stichting neemt deze beslissing nadat het Hoogheemraadschap Delfland vanaf dinsdag 26 juli beperkingen heeft afkondigd wat betreft het gebruik van verschillende schutsluizen in de regio.

,,Doordat de afvoer van de Rijn snel blijft dalen en vanwege het neerslagtekort, geldt vanaf 21 juli code oranje in het gebied van Delfland. Dit betekent dat er meer vraag is naar zoetwater dan er maximaal aangevoerd kan worden”, legt Hoogheemraadschap Delfland uit. ,,Ook is er onvoldoende zoetwater om verzilting tegen te gaan.”

Maatregelen

Het Hoogheemraadschap Delfland neemt daarom maatregelen om de zoutindringing te beperken. Vanaf dinsdagochtend 26 juli kan de beroeps- en recreatievaart beperkt gebruik maken van de Parksluizen in Rotterdam. De Buitensluis in Schiedam en de Vlaardinger Driesluizen in Vlaardingen zijn voor de recreatievaart volledig gestremd.

Monstersche Sluis

Het bestuur van de Stichting Monstersche Sluis heeft besloten om met onmiddelijke ingang een totale stremming van de Monstersche Sluis in te voeren. ,,In navolging op de beperkingen afgekondigd door het hoogheemraadschap en de toch al te hoge zoutwaardes in de haven, heeft het bestuur besloten de sluit tot nader order te sluiten. De Wagen- en Lijndraaiersbrug blijven gewoon bediend voor eventuele bezoekers vanaf het binnenwater.”Gerelateerd