MVV’27 wint in stadsderby van Excelsior

• 27-09-2017
MAASSLUIS - In het zaalvoetbal stond maandagavond een stadsderby op het programma in de tweede klasse. MVV'27 en Excelsior Maassluis stonden tegenover elkaar in de Wethouder Smithal. Het werd een wedstrijd die begon met een vroege 2-0 voorsprong voor Excelsior, maar uiteindelijk compleet kantelde en met 2-5 gewonnen werd door MVV'27.

Excelsior moest wel aantreden zonder topscorer Remy de Jong en nieuwkomer Jesse van Gastel, die in eerdere wedstrijden had laten zien een aanwinst te zijn. In de eerste helft ging Excelsior desondanks goed van start. Excelsior verdedigde compact en loerde op een counter. MVV’27 had verreweg het meeste balbezit en drong ook aan. Tot grote kansen leidde dit echter niet.

Sterker nog, Excelsior kwam door twee mooie schoten van Rick Andreae en Tom Sprong op een comfortabele 2-0 voorsprong die tot vlak voor rust met hand en tand werd verdedigd. MVV’27 werd echter steeds minder slordig en gooide het tempo langzaam omhoog. Het leidde tot een verdiende aansluitingstreffer en een ruststand van 2-1.

Bij Excelsior vloeiden de krachten weg in de tweede helft en sloop de slordigheid er enorm in. MVV’27 rook bloed en nam de wedstrijd langzaam maar zeker over. Dit leidde tot een snelle gelijkmaker én voorsprong van 2-3. Excelsior ging nog tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker maar vond daarin zijn Waterloo. MVV’27 speelde de wedstrijd professioneel uit en won uiteindelijk met 2-5.