Mysterie van pad rondom Krabbeplas opgelost

29-07-2022 Nieuws Redactie

Het nieuwe pad rondom de Krabbeplas met de 'figuren'

MAASSLUIS/VLAARDINGEN – Wat betekenen die figuren op het nieuwe pad om de Krabbeplas tussen Maassluis en Vlaardingen? Er werd op de diverse social media stevig gediscussieerd over dit fenomeen, soms iets tè stevig. De redactie van Vlaardingen24 vroeg het na bij de afdeling communicatie van de gemeente Vlaardingen. Het moeten in ieder geval geen krabben voorstellen, en eerlijk gezegd zien wij dat er ook niet in. Maar wat dan wel?

Wie nu op het nieuwe pad om de Krabbeplas wandelt, ziet geen witte strepen meer als belijning in het midden, maar zwarte bloemetjes Krabbescheer. Op sommige plekken is ook een groepje witte bloemetjes te zien. Krabbescheer is het nieuwe symbool van het Krabbepark. Het is een inheemse waterplant, ook wel watersoldaat genoemd.

De Krabbeplas zelf is overigens vernoemd naar ingenieur (ir.) G. Krabbe. Krabbe heeft in de jaren zestig van de vorige eeuw als ingenieur een plan ontwikkeld voor de herinrichting van Midden-Delfland. Met dat plan wilde hij een buffer maken tegen de oprukkende verstedelijking. Krabbe overleed in 1969, toen de uitvoering in volle gang was. Als eerbetoon werd de recreatieplas in 1991 naar hem genoemd.Gerelateerd