Nieuw ontmoetingscentrum aan de P.C. Hooftlaan geopend

24-06-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het nieuwe ontmoetingscentrum in het seniorencomplex aan de P.C. Hooftlaan in Maassluis is donderdagmiddag 24 juni geopend door wethouders Corine Bronsveld en Sjoerd Kuiper, en bestuurder van Seniorenwelzijn, Lisette van den Heuvel. Het centrum is bestemd voor ontmoeting en activiteiten voor bewoners van het complex en uit de wijk. Seniorenwelzijn neemt de exploitatie van het ontmoetingscentrum op zich.

Corine Bronsveld: ,,In het nieuwe complex kunnen ouderen langer zelfstandig wonen doordat allerlei opties voor zorg en welzijn vlakbij zijn. In het gebouw is een zorgruimte voor de pedicure, de kapster en voor bloedafname. En nu het ontmoetingscentrum geopend is, is het ook makkelijker voor de ouderen om sociale contacten te leggen en te onderhouden.”

,,Dank aan alle betrokkenen van onder andere Maasdelta, Waal, Seniorenwelzijn, de verenigingen, onze ambtenaren en de bewonerscommissie. Er is keihard samengewerkt om deze ontmoetingsruimte in het nieuwe gebouw te krijgen”, zegt wethouder Sjoerd Kuiper. “Wij zijn daar als gemeentebestuur heel blij mee. Alle voorbereiding en inzet wordt nu beloond met dit mooie centrum.”

Ook Lisette van den Heuvel, bestuurder van Seniorenwelzijn, benadrukt het belang van het ontmoetingscentrum. ,,Het werken aan behoud van regie, gezondheid, vitaliteit en ontmoeting is van groot belang voor de toenemende groep senioren in Maassluis. Wij zien het als een belangrijke opdracht om daar met activiteiten in het ontmoetingscentrum een bijdrage aan te leveren.”

Het ontmoetingscentrum van totaal 230 vierkante meter is knus en warm ingericht. Naast de ruimte voor groepen zijn er kleine zitjes waar bezoekers zich terug kunnen trekken voor een goed gesprek of om een boek uit de boekenkast te lezen. Het centrum beschikt daarnaast over een eigen bar en twee biljarttafels en biedt plaats aan ongeveer tachtig bezoekers. De hoofdingang zit aan de G.A. Brederolaan 37. Bewoners van het complex kunnen het centrum ook binnendoor bereiken.Gerelateerd