Nieuwe elektrische afvalwagens voor Stroomopwaarts

06-07-2018 Nieuws Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Wethouder Voskamp overhandigde vrijdag 6 juli 2018 de autosleutels van drie nieuwe elektrische afvalwagens aan Desiree Curfs, directeur Stroomopwaarts MVS.

Met deze nieuwe afvalwagens investeert de gemeente Maassluis in de werkomstandigheden van de medewerkers van Stroomopwaarts die afval opruimen in de stad. De oude afvalwagens waren aan vervanging toe. De nieuwe auto’s zijn volledig elektrisch en helemaal up-to-date.

Samenwerking
Wethouder Voskamp benadrukt het belang van de samenwerking met Stroomopwaarts MVS: "Deze nieuwe wagens staan symbool voor de goede relatie die er is tussen de gemeente en Stroomopwaarts. De mensen die voor onze gemeente belangrijk en soms onzichtbaar werk doen, verdienen goede werkomstandigheden en goede voorzieningen."

De wethouder geeft aan dat de gemeente en Stroomopwaarts blijvend investeren in deze relatie. "In dit geval is de hele stad erbij gebaat dat dit werk wordt gedaan. En dat moet niet alleen zo efficiënt mogelijk, maar ook onder zo optimaal mogelijke omstandigheden."

Professioneel 
Desiree Curfs vult aan: "Onze mensen staan voor hun werk. Ze hebben plezier in het werk dat zij doen en zij doen dat met een professionele instelling. Om deze professionele kwaliteit te leveren hebben we ook goed werkmateriaal nodig. Deze nieuwe wagens zijn een voorbeeld van de juiste middelen voor de juiste werkzaamheden. Niet alleen voor het opruimen van (zwerf)afval maar voor tal van andere werkzaamheden die we verrichten."

De afvalwagens zijn na de zomer beschikbaar voor de gebieden Oost, Midden en West in Maassluis en geven een extra impuls aan een schone stad.Gerelateerd