Nieuwe hoofdlocatie Minters

11-02-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - Ruim 300 bezoekers kwamen op 9 februari de nieuwe hooflocatie van Minters aan het Burgemeester Van Lierplein bekijken. Minters bestuurder Franc. Bongaerts licht toe waarom de verhuizing geen overbodige luxe is. 

"8 maart 2015 is een dag om moeilijk te vergeten. Als gevolg van een brand bij de buren die nacht konden we ons pand aan de Parallelweg niet meer betreden. Uiteindelijk bleek de constructie zo aangetast dat sloop noodzakelijk was. Dat kwam ons niet goed uit. Op 1 januari waren we gestart met de wijkteams in Vlaardingen en die hadden onze aandacht hard nodig, maar een dergelijke situatie geeft ook veel energie. De gemeente Vlaardingen is zeer behulpzaam geweest. Diezelfde maandag nog hadden we afspraken gemaakt over het tijdelijk gebruik van het kantoor Galgkade. Dat deze tijdelijkheid uiteindelijk 22 maanden zou worden, hadden we niet verwacht", aldus Franc. Bongaerts. "Onze medewerkers hebben zich in die periode bijzonder flexibel opgesteld. Met 170 mensen gebruik maken van 4 toiletten, geen pantry faciliteiten, geen warm water, verwarming die regelmatig uitviel, geen lucht circulatie en gebrek aan voldoende spreekkamers. Dat zijn lastige omstandigheden, maar we hebben ze niet horen klagen. In de nieuwe huisvesting is voldoende privacy voor cliënten om in een discrete omgeving hun verhaal te doen. De werknemers hebben hier weer een volwaardige werkplek. Al met al is het nieuwe kantoor een verademing voor zowel cliënten als medewerkers."

Mooi perspectief

"Van de zomer kwam dit kantoor aan het Burgemeester Van Lierplein vrij. We hebben de onderhandelingen stevig ingezet met als gevolg dat onze huisvestingslast lager uit zal komen dan voor de brand. Ook de vorige huurder Waterweg Wonen stelde zich zeer coulant op. Diverse kantoor meubilair hebben we om niet kunnen over nemen. In overleg met onze architect, Yaron Loman en de aannemer Drimar hebben we gebruik kunnen maken van bestaande materialen. Dankzij dit alles kunnen we de kosten beperkt houden."

Tijdens de housewarming kwamen vertegenwoordigers van alle samenwerkingspartners, wethouders en ambtenaren van de regiogemeenten en van bewonersorganisaties een kijkje nemen op de nieuwe locatie. Alle afdelingen van Minters gaven demonstraties van hun dagelijks werk. Bij vertrek kregen de bezoekers een eenmalig magazine over ‘Twee jaar wijkteams Vlaardingen’ mee. Hierin maakt Minters de balans op van de samenwerking tussen de wijkteams in Vlaardingen met alle partijen die een rol spelen in het sociaal domein. Voorlopige conclusie is dat de samenwerking goed van de grond komt én dat er nog veel te verbeteren valt. Een mooi perspectief voor de komende jaren om een en ander door te ontwikkelen’. Gerelateerd