Nieuwe pand Rode Kruis geopend

08-05-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op Bevrijdingsdag 5 mei vierde de Rode Kruis afdeling Nieuwe Waterweg Noord een eigen feestje. Uit handen van de Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten kregen de vrijwilligers de grote openingsleutel van het nieuwe onderkomen aan het Trimpad 4. De burgemeester had veel waardering voor de inzet van vrijwilligers, zowel voor de EHBO hulpverlening als de andere vrijwilligers.

Vanuit het nieuwe Rode Kruis gebouw worden de volgende activiteiten georganiseerd: veel EHBO-, AED- en Reanimatiecursussen, die aanvragen komen iedere werkdag van 9.00-12.00 uur per mail of via telefoonnummer: 2342049. Ook aanvragen voor EHBO hulpverlening voor evenementen en sportwedstrijden worden op het kantoor verwerkt, evenals voor de Dagboottocht op 30 september. Bovendien wordt hier de telefooncirkel voor ouderen ingezet, die iedere ochtend graag gebeld worden voor hun veiligheid en zelfredzaamheid. In het zwembad De Kulk vindt het zwemmen voor mensen met een beperking al 60 jaar plaats. 

Vervoersdienst
De Rode Kruis vervoerdienst  zorgt voor vervoer van stoel tot stoel, waar men moet wezen. Daarvoor worden drie rolstoelbussen ingezet. Men kan bellen van 09.00-12.00 uur op telefoonnr.: 2340099 of het vervoer regelen via de website. Voor meer informatie, zie www.rodekruis-nieuwewaterwegnoord.nl

Gebouw
Het gebouw is een oude kantine van diverse voetbalverenigingen, die in 2008  zijn samengegaan onder de naam CWO. De begane grond is geheel veranderd van kleedkamers, douches en w.c.’s naar kantoorruimte en magazijnen voor het Rode Kruis. De kantineruimte boven is verdeeld in 2 cursusruimten, keuken en een vergaderruimte.  Ook is er een nieuwe lift geplaatst.

Bijdragen
Zonder de bijdrage van Houdijk Architekten, Alcomtek en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. had de realisatie van ons onderkomen niet tot stand kunnen komen. Heel veel dank daarvoor.

Open middag 10 juni 
De afdeling Nieuwe Waterweg Noord organiseert op zaterdag 10 juni van 13.00-17.00 uur een open middag in het nieuwe Rode Kruis pand aan het Trimpad 4 in Vlaardingen. Op deze middag worden er in en rondom het pand verschillende activiteiten georganiseerd voor zowel kinderen als volwassenen. Iedereen is welkom deze open middag te bezoeken.Gerelateerd