Nieuwe struiken en bomen in een openbare groenstrook

15-04-2021 Nieuws Redactie

Wethouder Fred Voskamp, Chris Verbrugge en medewerkers van Stadsbedrijf bij de aanplant van de bomen en struiken. (Foto: Gemeente Maassluis/Annette Moerman)

MAASSLUIS De gemeente heeft een wijkdeal gesloten met Maassluizer Chris Verbrugge. Medewerkers van Stadsbedrijf plaatsten nieuwe struiken en bomen in een groenstrook naast zijn woning. De deal is dat Verbrugge het onderhoud van deze groenstrook voor zijn rekening neemt.

Chris Verbrugge werd vorig jaar tweede bij de verkiezing van de Maassluizer met de meest rainproof voortuin. Zijn tuin is een heuse groene oase en dus uitstekend geschikt om veel regenwater vast te houden in de bodem. Daarnaast maken de twee aanwezige vijvers die regenbestendigheid alleen maar groter.

Beschermen tegen wateroverlast

Verbrugge zet met het vergroenen van de openbare groenstrook bij zijn woning een verdere stap om de omgeving beter te beschermen tegen wateroverlast bij extreme regenbuien. De gemeente werkt graag mee aan deze wijkdeal want de groenstrook, waar ook vruchthoudende bomen zijn geplant, verfraaien en vergroenen de buurt.

Wijkdeal sluiten?

Wilt u ook een wijkdeal sluiten met de gemeente om uw buurt te verfraaien en te vergroenen? Lees meer op www.maassluis.nl/wijkdeal.Gerelateerd