Nieuwe vertraging Hoekse Lijn dreigt

17-10-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het blijft tobben met de Hoekse Lijn. Opnieuw zijn er problemen met de beveiligingssoftware. De oplevering van de metroverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland loopt daardoor mogelijk opnieuw vertraging op, zo blijkt uit informatie van de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser aan de Rotterdamse gemeenteraad.

Visser moest vorige maand al melden dat de de eerste metro niet voor februari 2019 zou rijden. Inmiddels staat ook deze datum ter discussie. De wethouder geeft aan zeer te twijfelen of dit haalbaar is. Er zijn nieuwe problemen met de beveiligingssoftware aan het licht gekomen en die moeten zijn opgelost voor de geplande opleveringsdatum (5 november, red.). Voorafgaand aan die oplevering moet de spoorbeveiliging wel zijn getest en het is maar de vraag of dat op tijd lukt. Als de opleveringsdatum van de software moet worden uitgesteld, leidt dat onherroepelijk ook tot uitstel van de opening van de Hoekse Lijn.

De Hoekse Lijn kruist straks ook de nieuwe A24 (het Blankenburgtracé). Daarvoor moeten in de tweede week van november nog palen worden geslagen. Dit leidt niet direct tot uitstel maar begin 2019 moet dan ook het tunneldak worden geplaatst waarover de metro gaat rijden.Gerelateerd