Nog niet bekend wie opdraait voor schade Lijndraaiersbrug

29-01-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Het is nog niet bekend wie opdraait voor de kosten voor het herstel van de Lijndraaiersbrug nadat deze in mei 2020 door een constructiefout plotseling met een luide knal naar beneden kwam vallen. Dat blijkt uit antwoorden van het Maassluise college op schriftelijke vragen van de PvdA Maassluis.

De fractie van PvdA Maassluis wilde weten of het inmiddels bekend is hoe het zit met de schadeafhandeling van het herstel van de Lijndraaiersbrug. ,,Er is gesproken met de betrokken partijen,” zo antwoordt het Maassluise college. ,,De uitkomsten van de gesprekken worden op dit moment verder uitgewerkt. Zodra er een finale uitkomst is, zullen we de Raad daarover zo spoedig mogelijk informeren.”

Bediening

Verder vroeg de fractie welke afspraken er zijn gemaakt met de Stichting Monstersche Sluis over hoe wordt omgegaan met mogelijke schade die kan ontstaan bij het bedienen van de Lijndraaiersbrug of de bediening van de Monstersche Sluis. Het college laat daarop weten dat de bediening van de Lijndraaiersbrug door de vrijwilligers van de Stichting Monstersche Sluis gebeurt op basis van een brugbedieningsovereenkomst. ,,De stichting en haar vrijwilligers is daardoor meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van de gemeente Maassluis.”

,,De Koepaardbrug, Koppelbrug en de Spoorbrug worden uitsluitend bediend door twee medewerkers van de gemeente Maassluis en twee direct door de gemeente Maassluis ingehuurde vaste ZZP'ers,” vervolgt het college. ,,Deze ZZP'ers zijn ook meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van de gemeente Maassluis.”

Schade

Het college legt verder uit dat de Stichting Monstersche Sluis eigendom is van de gelijknamige stichting. Daarom komt schade bij de bediening van de sluis voor rekening van de Stichting Monstersche Sluis. ,, Schade bij bediening van de Lijndraaiersbrug door vrijwilligers van de Stichting Monstersche Sluis is voor rekening van de gemeente Maassluis, op grond van de bedieningsovereenkomst tussen de gemeente Maassluis en de Stichting Monstersche Sluis. Deze schades zijn verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van de gemeente Maassluis.”

 Gerelateerd