Nominatie voor heldendaad Floris en Kevin

05-05-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Twee vrienden Floris van Dijk uit Maassluis en Kevin van Dijk uit Maasland zijn voor hun heldendaad genomineerd voor de George Maduro Award.

Floris en Kevin schaatsten op zondag 22 januari richting Vlaardingen en zagen vlakbij het Jachthuis hoe een echtpaar dat voor hen schaatste door het ijs zakte. De jongens schoten het echtpaar te hulp en wisten liggend op het ijs ieder afzonderlijk een persoon uit het wak te redden.

De jongens zelf betwijfelen of het echt een heldendaad is. Ieder ander had hetzelfde gedaan, vinden ze. Toch is de heldendaad niet onopgemerkt gebleven, in februari zijn de twee vrienden onderscheiden met een Gouden Pleister van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO en nu zijn de jongens dus genomineerd voor de George Maduro Award.

De George Maduro Award is onderdeel van de Young Impact Awards die op 30 mei worden in de Ziggo Dome uitgereikt. De George Maduro-Award is een award die door Madurodam wordt uitgereikt aan een jongere die in een moeilijke situatie heldhaftig heeft gehandeld.

Iedereen kan tot en met 15 mei via de website youngimpact.nl hun stem uitbrengen.Gerelateerd