Categorieën

Service

NS-fietskluizen Maassluis West verdwijnen

NS-fietskluizen Maassluis West verdwijnen
Nieuws

NS-fietskluizen Maassluis West verdwijnen

  • Redactie
  • 06-02-2017
  • Nieuws
NS-fietskluizen Maassluis West verdwijnen
MAASSLUIS - De fietskluizen op NS-station Maassluis West verdwijnen. De NS heeft alle abonnementen van de fietskluizen opgezegd en verwijdert vanaf nu tot 1 april 2017 alle sloten van de fietskluizen langs de gehele Hoekse Lijn.

De fietskluizen lans de Hoekse Lijn zijn eigendom van de NS. Omdat de Hoekse Lijn wordt omgebouwd van trein- tot metroverbinding van de RET, zullen de fietskluizen verdwijnen. Zodra de sloten van de fietskluizen gehaald zijn, gaan de fietskluizen in de bouwhekken en zijn deze niet meer te gebruiken. De NS heeft ook de abonnementen voor de inpandige stalling bij station Vlaardingen Oost opgezegd.

Overdekte fietsenstalling
De overdekte fietsenstalling op station Maassluis West blijft staan. In tegenstelling tot de overdekte fietsenstallingen op station Schiedam Nieuwland en Vlaardingen Oost en West die moeten verdwijnen om de bouwterreinen voor de Hoekse Lijn te kunnen aanleggen.

Bouwterreinen
De aanleg van de bouwterreinen bij de stations langs de Hoekse Lijn start op 1 maart 2017. Reizigers die gebruik maken van de fietsenstallingen bij de station Schiedam Nieuwland, Vlaardingen Oost en West moeten vanaf 13 februari 2017 de fiets tegen houten rekken plaatsen.

Na de ombouw van de Hoekse Lijn keren de overdekte fietsenstallingen weer terug. De verwachting is dat de metro over de Hoekse Lijn rijdt vanaf september 2017.