Categorieën

Service

Ome Sjaak krijgt Erespeld der Gemeente

Ome Sjaak krijgt Erespeld der Gemeente
Nieuws

Ome Sjaak krijgt Erespeld der Gemeente

  • Redactie
  • 04-03-2015
  • Nieuws
Ome Sjaak krijgt Erespeld der Gemeente

Archieffoto - Sjaak de Jong tijdens het Sportgala 2013, actief als altijd

MAASSLUIS - Sjaak de Jong, onder jong en oud beter bekend als ome Sjaak, heeft woensdag de Erespeld der Gemeente Maassluis gekregen. Hij kreeg deze uit handen van burgemeester Karssen vanwege zijn zeer langdurige verdiensten op het gebed van sport. Sjaak werd in 1977 benoemd tot beheerder van de Olympia-sporthal. Kort na zijn benoeming introduceerde hij conditietraining voor niet georganiseerde sportbeoefenaren, genaamd triminstuif. Deze triminstuiven bleken in een enorme behoefte te voorzien.

Enkele jaren later volgden badminton-instuiven en sportinstuiven voor de jeugd en voor 55 ers. Sjaak verzorgde deze instuiven zowel op ochtenden als op middagen en avonden als ook in de vakanties. In 1990 ging hij met pensioen. Ondanks zijn gevorderde leeftijd (85 jaar) zet hij zich tot de dag van vandaag onverminderd in voor de sportinstuiven. In 2003 werd Sjaak vanwege zijn verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Erespeld der gemeente Maassluis is voor mensen die zich in enig opzicht jegens de gemeente Maassluis of haar inwoners gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen.