Onderhoud openbare ruimte op ‘beeldkwaliteit’

06-06-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Het onderhoud van de openbare ruimte gaat niet langer met vaste regelmaat maar wordt voortaan afgestemd op de feitelijke zichtbare situatie buiten: ‘de beeldkwaliteit’.

Bij het openbare onderhoud is de beeldkwaliteit voortaan de norm. Het snoeien, schoffelen en opruimen zou hiermee in het vervolg efficiënter gaan. Voorheen werd het onderhoud grotendeels op vaste momenten uitgevoerd, zo meldt de gemeente. Er werd niet gekeken of het ook echt nodig was.

Vanaf nu wordt gewerkt op basis van de feitelijke situatie ter plekke. Dus als er volgens de norm niet veel onkruid in een plantsoen is, kan het schoffelen even worden uitgesteld. Maar als er door ongunstige weersomstandigheden veel onkruidgroei is, wordt er vaker gewied.

Stadsbedrijf werkt sinds begin 2018 in drie gebiedsgebonden wijkploegen: Oost, Midden en West. Deze ploegen zijn dagelijks in deze gebieden actief en komen daardoor vaker dan voorheen op dezelfde plekken. Zij kunnen het onderhoud zo beter afstemmen op wat nodig is voor het handhaven van de afgesproken beeldkwaliteitsnorm.

Klachten onderhoud
Heeft u meldingen of klachten over het onderhoud? Zet dan net als voorheen een bericht op het Meldpunt openbare ruimte of meldt dit via de Maassluis-app

Gerelateerd