Ondernemers, 'Laat je niet overvallen'

09-04-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Elke overval of winkeldiefstal is er één te veel, daarom organiseert de gemeente Maassluis een gratis preventiebijeenkomst 'Laat je niet overvallen'.

Om ondernemers en hun medewerkers van detailhandel en daghoreca te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op criminaliteit te verkleinen, organiseert de gemeente Maassluis samen met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de bijeenkomst 'Laat je niet overvallen'.

Grote impact
Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen.

Maatregelen
Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel.

Aanmelden
De gratis bijeenkomst vindt plaats in Theater Koningshof op woensdag 31 mei van 18.00 tot 22.00 uur. Tot 18.45 uur is er een inloop met broodjes. Aanmelden kan voor 24 mei op www.maassluis.nl/laatjenietovervallen.Gerelateerd