Ontwerp nieuwe sportzaal Sportlaan is klaar

25-11-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS -Het definitieve ontwerp voor de nieuwe sportzaal aan de Sportlaan is klaar. In de zaal, ontworpen door Theo Kupers Architecten uit Rotterdam, gaat basketbalclub Green Eagles spelen en krijgen leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum sportles. In het ontwerp is veel aandacht voor duurzaamheid. De nieuwe zaal wordt gebouwd met natuurlijke materialen en krijgt een hittebestendig dak en zonnepanelen.

Buitenruimte
Ook de ruimte rondom de sportzaal maakt deel uit van het ontwerp. Bij de buitenruimte is extra aandacht voor verkeer en duurzaamheid. Om het gebruik van de fiets te stimuleren komt er een stalling bij de sportzaal en wordt een fietspad aangelegd.

Verder komen er extra parkeerplaatsen. De Jeroen Boschstraat wordt vanaf de Sportlaan afgesloten en de Sportlaan zelf wordt opnieuw ingericht. Door deze aanpassingen wordt de verkeerssituatie overzichtelijker en veiliger. Buurtbewoners hebben meegedacht bij het ontwerpen van de sportzaal én de omgeving.

Gemeenteraad
Het college van B en W heeft de gemeenteraad gevraagd budget beschikbaar te stellen voor het bouwen van de sportzaal en het aanpassen van de buitenruimte. Na goedkeuring van de raad kan het plan verder worden uitgewerkt. Naar verwachting kan de bouw van de sportzaal eind 2022 beginnen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date