Ook kinderen uit gezin met laag inkomen kunnen meedoen

21-02-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Door het geld dat de gemeente van het Rijk krijgt kunnen alle kinderen gebruikmaken van de sport-, cultuur- en recreatieve voorzieningen in de stad. Ook voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen zijn er tal van mogelijkheden om mee te doen.

Voorzieningen waar ouders van deze kinderen onder andere aanspraak op kunnen maken zijn een Kindpas of Schoolspullenpas van Stichting Leergeld of het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Klik hier voor een overzicht van de voorzieningen. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de Formulierenbrigade.

Gelijke kansen
"Kinderen moeten zoveel mogelijk gelijke kansen krijgen. Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis doet er alles aan om te zorgen dat niemand aan de kant blijft staan", zegt wethouder Arnold Keijzer (Zorg, Jeugd en Onderwijs).

Rotterdampas
Op dit moment is ook de nieuwe Rotterdampas weer te koop. Deze is geldig van 1 maart 2018 tot en met 28 februari 2019. Voor veel inwoners van Maassluis is deze tegen een sterk gereduceerd tarief verkrijgbaar. Heeft u bijvoorbeeld een laag inkomen, dan kost hij maar 5,00 euro. Kinderen onder 18 jaar liften dan gratis mee! Kijk voor alle tarieven op www.rotterdampas.nl.

Alleen te koop bij eigen gemeente
Let op! Het kopen van de Rotterdampas tegen gereduceerd tarief kan alleen bij de gemeente waar u woont. Neem daarvoor (alleen op afspraak) contact op met het Publiekscentrum van de gemeente Maassluis, dagelijks van 8.00 tot 16.00 uur, telefoon 14010.Gerelateerd