Op berenjacht in Maassluis

27-03-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het is zeker een van de leukste prentenboeken ooit: 'Wij gaan op berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury. In deze tijden van coronavirus en kinderen die noodgedwongen binnen zitten is een nieuwe trend geboren met een knipoog naar dit boek: de berenjacht. In het hele land zetten mensen een knuffelbeer achter het raam. Een leuke afleiding voor kinderen die zo toch een leuke manier vinden om buiten te zijn en 'op berenjacht' te gaan. Uiteraard niet in groepen maar dat spreekt inmiddels voor zich.

Ook in Maassluis begint deze nieuwe trend een ware hit te worden.Op de facebookpagina Berenjacht Maassluis worden steeds meer foto's gepost van beren. Je kunt je op deze facebookpagina ook aanmelden als je wilt meedoen. Mocht je een beer voor je raam hebben gezet, plaats dan je straat, eventueel met huisnummer, onder het topic van je buurt waar je woont.

Een leuk tijdverdrijf dus voor kinderen die in hun eigen buurt eens een rondje willen maken om op berenjacht te gaan want 'Wij gaan op berenjacht, we zijn niet bang!'Gerelateerd