Open brief burgemeester aan iedereen in Maassluis

11-05-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Hoe kunnen wij in Maassluis omgaan met de versoepeling van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus? In een open brief aan alle Maassluizers roept burgemeester Edo Haan op om samenwerking en verbinding te zoeken, maar ook voorzichtig te blijven.

Beste Maassluizers,

Het coronavirus en de bestrijding ervan hebben nog altijd een grote impact op ons dagelijks leven. Toch lijkt het er op dat wij stapje voor stapje naar een nieuwe fase gaan. Ik wil mijn waardering en bewondering uitspreken voor de wijze waarop wij in Maassluis samen hebben laten zien hoe wij in moeilijke situaties met elkaar omgaan en er voor elkaar zijn. Zo doen wij dat in Maassluis!

Die moeilijke situatie is nog niet voorbij. Ook nu het kabinet stapje voor stapje de maatregelen versoepelt en er weer meer lijkt te kunnen, moeten we voorzichtig zijn. We zien in de landen om ons heen die al eerder versoepelingen hebben doorgevoerd dat de cijfers zich negatief ontwikkelen. Dat laat zien dat wij erg voorzichtig moeten blijven.

De versoepeling van de maatregelen vraagt veel van iedereen. Scholen en sportverenigingen hebben de afgelopen weken hard gewerkt om een herstart mogelijk te maken. Het is indrukwekkend te zien hoe verenigingen samenwerkingen en verbinding zoeken om sporten weer mogelijk te maken.

Als gemeente proberen wij te helpen waar het kan. Zeker nu de maatregelen worden versoepeld en straks terrassen, restaurants en cafés weer beperkt open mogen. Ik roep horeca-ondernemers dan ook op om de handen ineen te slaan en samen met plannen te komen om terrassen weer verantwoord te openen. Wij zijn als gemeente van harte bereid om mee te werken waar dat mogelijk is.

De versoepeling van de maatregelen vraagt veel van iedereen. Blijf zoveel mogelijk thuis is vervangen door vermijd drukke plekken en houd 1,5 meter afstand. Dat vraagt veel discipline. Ik roep alle inwoners dan ook op om je eigen verantwoordelijkheid te nemen: blijf thuis als je verkouden bent, vermijd drukke plekken en houd altijd 1,5 meter afstand!

Zo kunnen wij het virus samen bestrijden. Denk aan je eigen gezondheid en aan die van anderen. Samen zijn wij Maassluis!

Blijf gezond en hou vol,

Met vriendelijke groet,

Edo Haan
BurgemeesterGerelateerd