Opening Monstersche Sluis in 2015 lijkt niet haalbaar

23-03-2015 Nieuws Maurice Verschuur

Tijdens de Furieade wordt de Lijndraaiersbrug geopend met mobiele kranen

MAASSLUIS - Het streven is nog steeds om de Monsterse Sluis dit jaar te heropenen, maar de kans van slagen lijkt klein. Dit zegt Bert de Reuver, voorzitter van Stichting Monstersche Sluis. Subsidieverstrekkers geven aan dat de kans op financiering groter is als de gemeente Maassluis definitief besluit de bruggen over de Noordvliet makkelijk bedienbaar te maken. Nu moet voor bijvoorbeeld de Lijndraaiersbrug mobiele kranen aan te pas komen om deze te openen.

De Reuver zegt dat het college van b en w heeft toegezegd over de bediening van de bruggen voor de zomervakantie een besluit te nemen, maar deze termijn werkt volgens de voorzitter van de Monstersche Sluis als een vertragende factor. Het college wil overigens wel de bruggen makkelijker bedienbaar maken. Dit staat in het coalitieakkoord.

Heropening van de Monstersche Sluis in 2015 lijkt dan ook niet meer haalbaar. Kapiteins van recreatieve bootjes moeten wellicht dus nog even wachten tot 2016 voordat ze door sluis kunnen varen.Gerelateerd