Opknapbeurt voor begraafplaats Willem de Zwijgerstraat

03-02-2019 Nieuws Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis wil de begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat opknappen. Dit jaar begint de gemeente met het ophogen van de paden, het uitlijnen van de dekstenen en het snoeien van beukhagen. Bovendien worden de sanitaire voorzieningen in het beheerdersgebouw opengesteld voor bezoekers van de begraafplaats.

De gemeenteraad van Maassluis nam in november 2017 unaniem een motie aan om de visuele toestand van de begraafplaatsen weer op het afgesproken niveau te brengen en te onderzoeken of beide aula’s toegankelijk te maken zodat bezoekers gebruik kunnen maken van het sanitair.

Verzakkingen

,,Voor de begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat geldt dat er zich verzakkingen hebben voorgedaan. Om dit te herstellen tot een niveau dat recht doet aan het respect voor de overledenen en hun nabestaanden zullen wij een aantal maatregelen nemen,’’ meldt het college. Daarom begint de gemeente dit jaar met het ophogen van paden, het uitlijnen van dekstenen en het snoeien van beukhagen.

De oude aula, waar de sanitaire voorzieningen zijn gesitueerd, is niet meer toegankelijk omdat het gebouw op de nominatie staat te worden gesloopt. ,,In afwachting van een ecologisch onderzoek naar de aanwezigheid van vleermuizen, is nog geen aanvang genomen met de sloopt van het gebouw.’’ Om bezoekers toch toegang te geven tot sanitaire voorzieningen, heeft de gemeente opdracht gegeven de voorzieningen in het beheerdersgebouw, in afwachting van de definitieve renovatie, op te knappen en waar nodig te repareren.

Begraafplaats Hooge Zeedijk

De sanitaire voorzieningen op de begraafplaats aan de Hooge Zeedijk, zijn gesitueerd in de nieuwe aula. De toiletten zijn tijdens de openingstijden van de begraafplaats toegankelijk vanaf de buitenzijde van het pand.Gerelateerd