Categorieën

Service

Opschoonactie leerlingen Het Balkon

Opschoonactie leerlingen Het Balkon
Onderwijs

Opschoonactie leerlingen Het Balkon

  • Redactie
  • 22-02-2017
  • Onderwijs
Opschoonactie leerlingen Het Balkon
MAASSLUIS - Leerlingen van Het Balkon maakte samen met stichting Lawine begin februari het terrein rond hun school schoon. Wethouder Sjef Evers was ook van de partij en hielp een handje mee.

Het opschonen was een onderdeel van het project: 'Spelen in een schonere wijk'. Aan dit afval-educatieproject nemen verschillende scholen in Maassluis deel.

Theater en spel
Het Balkon pakte het thema groots op. Het integraal kindcentrum heeft zelfs een ouderavond georganiseerd om de boodschap ook aan de ouders mee te geven. Stichting Lawine brengt de boodschap op een ludieke manier door theater en spel. Zo leren kinderen op een prettige manier hoe ze horen om te gaan met het milieu in het algemeen en met zwerfafval in het bijzonder.

Opschoonactie
De kinderen leerden ook afval te benoemen zoals: papier, GFT, restafval, plastic, hout, batterijen en elektronische apparaten. Daarnaast werd en geknutseld met afvalmateriaal en kleding ingezameld om te recyclen. De opschoonactie rond de school was de afsluitende activiteit van het afval-educatieproject.