Oude scheepswerf 'Zorg en Vlijt' komt weer tot leven

09-01-2015 Nieuws Redactie

Scheepswerf in het verleden

MAASSLUIS - De activiteiten op de oude scheepswerf 'Zorg en Vlijt’ op het Schanseiland worden als het Frank Baart ligt weer hervat. Op initiatief van hem is de Stichting Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’ opgericht. 

De Stichting heeft als doel om op de plek waar 8 maart 1879 Henk de Haas zijn Scheepmakerij ‘Zorg en Vlijt’ begon de werfactiviteiten weer tot leven te brengen met onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan boten en het bouwen en restaureren van historische schepen. 

Dit alles in het kader om arbeidsintegratie- en reïntegratie te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en tevens te functioneren als werk en leerbedrijf. De werkzaamheden zullen in nauwe samenwerking met de naastgelegen professionele scheepswerf ‘De Haas Maassluis B.V.’ en met advies van Govert de Haas worden uitgevoerd.

Naast de specifieke werfactiviteiten zal de stichting nautische opleidingen organiseren en zorgdragen voor het opzetten van een bezoekers- en museaal documentatiecentrum. Hiermee krijgt historisch Maassluis er weer een culturele belevenis bij.Gerelateerd